Російський агресор ітиме далі, доки світ йому дозволятиме - Гройсман

Російський агресор ітиме далі, доки світ йому дозволятиме - Гройсман

Укрінформ
Країни світу мають зрозуміти, що чим далі ми будемо дозволяти Росії проявляти свою агресію, тим важчими будуть наслідки для усіх.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Майбутнє покоління всього», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чого мені не вистачає для того, щоб був мир? На мій погляд, не вистачає твердого лідерства світових держав. Агресор буде йти далі доти, доки ми йому будемо дозволяти це робити. І прояв цієї агресії буде настільки різноманітним, що з наслідками боротися з кожним роком всім країнам демократичного світу буде все важче, і це потрібно усвідомити", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман каже, що підвищення ціни на газ - вимушений крок

Він зазначив, що Україна зараз міцно захищає кордон сходу, але для того, щоб наблизити мир, тільки зусиль нашої країни недостатньо.

"А завершити війну можуть у єдиному кабінеті у світі, а він знаходиться у Москві, і для цього потрібно лише одне рішення - стоп. А ми лише маємо його наближати. З одного боку об'єднуючи дипломатичні зусилля, нарощуючи обороноздатність України, через рішучу сміливу підтримку світу, через надання Україні нелетальної зброї, з іншого боку, - проводячи структурні реформи в країні, які будуть робити її сильнішою", - наголосив Глава уряду.

Гройсман переконаний, що політики не повинні спекулювати на темі війни та миру, бо це абсолютно цинічно і це неприпустимо, не дивлячись на те, хто і якою б метою переймався.

"Бо поки ми зараз говоримо тут, наші воїни стоять на передовій, вони щодня відбивають десятки атак, які здійснюються з російської зброї", - сказав Гройсман.

Фото: YES © 2018, Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-