Російськомовне населення України страждає тільки там, де втрутилася РФ – Волкер

Російськомовне населення України страждає тільки там, де втрутилася РФ – Волкер

Укрінформ
Якщо Росія хоче полегшити життя російськомовного населення Донбасу, вона повинна припинити збройну агресію і вивести звідти свої війська.

Про це заявив на брифінгу в рамках 15-ї щорічної конференції YES спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Продовження збройного конфлікту впливає на життя людей на Донбасі - це найважливіше. Я хочу підкреслити, що це в основному люди, що розмовляють російською мовою. Російськомовні люди живуть по всій Україні – у Харкові, в Слов’янську, в Одесі, повсюди. Єдине місце, де російськомовне населення України страждає, - це там, де втрутилася Росія, де вона ввела війська і окупувала територію», - сказав Волкер.

На його переконання, якщо Росію непокоять страждання російськомовного населення, вона повинна вивести свої війська з території України.

Читайте також: Волкер радить продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

Волкер також зазначив, що Україні теж треба користуватися усіма можливостями, аби полегшити життя своїх громадян на окупованій території.

«Це важко за умови окупації, але можна подумати про те, щоб збільшити кількість персоналу у пунктах пропуску і знайти нові шляхи полегшення доступу до пенсій для найуразливіших верств населення, яке там живе, працювати разом з ООН і Червоним Хрестом, щоб надавати гуманітарну допомогу людям на окупованій території. Треба активно діяти, бути креативним, щоб ці люди знали, що уряд України вважає їх своїми громадянами і піклується про них», - вважає спецпредставник Держдепартаменту США.

Фото: YES © 2018, Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-