До Верховного суду та Вищого антикорупційного подали вже 490 заяв

До Верховного суду та Вищого антикорупційного подали вже 490 заяв

Укрінформ
Станом на 14 вересня Вища кваліфікаційна комісія суддів України отримала 490 заяв, з яких 324 для участі у конкурсі до Верховного Суду та 166 - до Вищого антикорупційного суду. 

Сьогодні до кінця дня спливає час коли кандидати можуть подати свої документи до комісії, повідомили Укрінформу в прес-службі ВККС. 

Зокрема, до Верховного Суду Комісія отримала: 81 заяву - до Касаційного адміністративного суду; 101 заяву - до Касаційного цивільного суду; 85 заяв - до Касаційного кримінального суду; 57 заяв - до Касаційного господарського суду.

З 166 заяв на участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду 114 заяви - до суду першої інстанції та 52 заяви - до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Загалом наразі конкуренція на конкурс до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду складає 4 осіб на місце. 

«Зважаючи на те, що ВККС одночасно проводить конкурси до трьох нових судів, між ними відбувається розподіл кандидатів у відповідності до стажу та досвіду. Однак вже зараз очевидно, що конкуренція є. Звертаю увагу, що зазвичай багато кандидатів подавали документи саме в останні дні. Остаточну кількість бажаючих взяти участь у конкурсах ми оголосимо пізніше, оскільки ще протягом декількох днів до ВККСУ надходитимуть документи з всіх куточків  України», - наголосив член ВККСУ Михайло Макарчук.

Читайте також: Конкурс до Антикорупційного суду: Порошенко нагадав про останню можливість

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні під час виступу в рамках 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) Президент Петро Порошенко закликав фахівців у сфері права скористатися останньою можливістю і подати документи для участі у конкурсі суддів до Вищого антикорупційного суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України станом на 13 вересня отримала 100 заяв про намір взяти участь у конкурсі на посади суддів Вищого антикорупційного суду. 

ВККС 2 серпня 2018 року оголосила два конкурси: на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду та на 78 посад суддів Верховного суду.

Подання документів на участь в обох конкурсах триває з 8 серпня 2018 року до 14 вересня 2018 включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-