Волкер вважає, що Путін не піде на поступки до виборів в Україні

Волкер вважає, що Путін не піде на поступки до виборів в Україні

Укрінформ
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що просування в переговорах із Росією не відбудеться до президентських виборів в Україні.

Про це він заявив у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Волкер вважає, що російський президент Володимир Путін не має прагнення вести переговори щодо конфлікту принаймні до президентських виборів в Україні, що мають відбутися у березні наступного року, або за умов "Порошенка все ще при владі", - йдеться у повідомленні.

Волкер звинуватив Росію у підживленні конфлікту на сході України. Він також сказав, що Вашингтон і Москва все ще мають серйозні розбіжності щодо можливого введення на Донбас миротворчої місії ООН, аби покласти край конфлікту на території Донецької та Луганської областей.

За словами спецпредставника, він зробив кілька дипломатичних жестів у бік свого російського візаві Владислава Суркова від часу їхньої останньої зустрічі в Дубаї в січні, але наразі не отримав жодної відповіді. Наступна зустріч можлива, каже Волкер, "але наразі нічого не заплановано".

Відповідаючи на запитання щодо відданості Трампа Україні, він зауважив: усе, що США зробили для України, "зроблено за погодженням із президентом, відтак немає розбіжностей в позиціях".

Читайте також: Порошенко обговорив з Волкером ситуацію на Донбасі

"Я розумію те, що робить президент, у такий спосіб, що він намагається тримати двері відкритими для Путіна, щоб він змінив свою позицію, виробив на переговорах якусь угоду, щоб подивитися, чи ми можемо зменшити ризик конфлікту, і щоб глянути, чи ми можемо, власне, принести мир Україні", – наголосив Волкер.

Він додав: "У той самий час політика полягає у тому, щоб продовжувати вдаватися до додаткових кроків щодо тиску на Росію і підтримувати Україну як спосіб змушення Росії до переговорів".

Як повідомлялося, Волкер провів зустріч із Президентом Петром Порошенко у Києві, на якій обговорювалися ситуація на Донбасі, енергетична безпека й санкційна політика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-