Главк

Главк "К" СБУ не втручається у прослуховування фігурантів справ НАБУ - Демчина

Укрінформ
Перший заступник голови СБУ - начальник Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Павло Демчина стверджує, що очолюваний ним Главк "К" не втручається у прослуховування фігурантів справ Національного антикорупційного бюро.

Про це він сказав під час прес-конференції у п'ятницю, відповідаючи на запитання журналіста Укрінформу.

"Це повна маячня. Ми не втручаємося у прослуховування. Це суто технічна робота. Я цим не займаюся, мої підлеглі також", - сказав Демчина.

Він наголосив, що всі правоохоронні органи мають змогу прослуховувати фігурантів їх кримінальних справ через Службу безпеки, але це "нікому не заважає", окрім Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Демчина каже, що "забуте" майно його колишня нажила до стосунків з ним

Посадовець вважає, що НАБУ хоче домогтися автономного прослуховування, аби "ніхто не бачив їхніх порушень". Зокрема, на його думку, НАБУ незаконно "під ухвалу суду у справі Чауса отримало доступ до 150 телефонів", серед власників яких багато високопосадовців.

Раніше в інтерв'ю Укрінформу директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Главк «К» СБУ бачить усі заявки відомства на прослуховування й використовує це, щоб зашкодити у роботі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-