Демчина каже, що

Демчина каже, що "забуте" майно його колишня нажила до стосунків з ним

Укрінформ
Перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина стверджує, що майно, про яке говорить Національне антикорупційне бюро, було у власності його колишньої цивільної дружини Ольги Волощук іще до стосунків з ним. 

Про це він заявив під час прес-конференції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це майно належить моїй колишній цивільній дружині. Я ним не користувався і ні разу не сідав за кермо. Я живу в квартирі, яку задекларував", - сказав він.

Демчина зазначив, що має однокімнатну квартиру в селі Петропавлівська Борщагівка і вживаний Range Rover, який він придбав за 30 тисяч доларів.

"На момент, коли у нас зав'язалися стосунки з цією громадянкою (Ольгою Волощук - ред.), у неї вже все було. До 2010 року я був одружений з іншою людиною... А будинок, який показують, був куплений у 2011 році нею (Волошук - ред.), не мною", - говорить Демчина.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро підготувало повідомлення про підозру у незаконному збагаченні на 3,76 млн грн першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині. 

Читайте також: ГПУ завела справу на детектива НАБУ, який готував підозру Демчині

Цього ж дня стало відомо, що Демчина направив до Генпрокуратури заяву щодо вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Національного антикорупційного бюро, які підготували йому повідомлення про підозру. 

У березні 2017 року САП внесла дані до ЄРДР за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Підставою для відкриття кримінального провадження стали матеріали журналістських розслідувань. Журналісти програми "Слідство. Інфо" повідомили, що цивільна дружина Демчини Ольга Волощук, з якою в них троє дітей, є власницею елітних автомобілів і живе в розкішному заміському маєтку. Водночас у декларації посадовця за 2015 рік вказано, що він не має ні власної квартири, ні машини, ні заощаджень, а офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ. 

Водночас начальник Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Демчина після виходу сюжету програми "Слідство. Інфо" звернувся у НАБУ із заявою з проханням зареєструвати щодо нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Посадовець вважає поширену щодо нього інформацію неправдивою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-