Держзрада Януковича: суд продовжив розгляд, у залі три адвокати

Держзрада Януковича: суд продовжив розгляд, у залі три адвокати

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим.

У залі суду присутні представники сторони обвинувачення, а також адвокати Януковича Олександр Байдик, Юрій Рябовол і Олександр Горошинський.

У засіданні у п'ятницю планується продовжити виступи сторони захисту у судових дебатах.

Наразі у суді виступає адвокат Януковича Олександр Байдик, який продовжує свою промову, розпочату ще вчора, 13 вересня.

Читайте також: Адвокат Януковича не прийшов до суду, але "засвітився" у кафе

На минулому засіданні, 13 вересня, суд все ж таки розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступило два адвокати Януковича - держадвокат Юрій Рябовол і платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня, обвинувачення просить у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо колишнього президента Віктора Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-