Заступник Столтенберга сказав, що треба Україні на шляху до НАТО

Заступник Столтенберга сказав, що треба Україні на шляху до НАТО

Укрінформ
Заступник генсекретаря НАТО з питань політики та політики безпеки Алехандро Альваргонсалес наголосив на важливості імплементації закону про нацбезпеку і оборону в Україні.

Про це він заявив на брифінгу в Києві у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб рухатися до членства в НАТО, Україні потрібно реалізувати низку дуже важливих реформ. За чотири роки досягнуто значного прогресу, але попереду все ще залишається дуже багато роботи. Ми радо вітаємо ті досягення, які сталися, ухвалення закону про нацбезпеку є одним з них. Цей закон є ключовим для впровадження демократичного та цивільного контролю над Збройними силами та Службою безпеки. Зараз дуже важливо впровадити цей закон, щоб реформа стала ефективною", - сказав Альваргонсалес.

Він додав, що НАТО через своє представництво в Україні і радників готове і надалі надавати Україні всю необхідну допомогу.

Водночас заступник генсека зазначив, що євроатлантичні принципи не обмежуються суто безпековими питаннями, вони охоплюють також сфери боротьби з корупцією, просування інклюзивного політичного процесу, демократичних цінностей та верховенства права.

"Тож ми закликаємо вас продовжувати реалізовувати цей важливий порядок денний. На наш погляд, це вкрай важливо для майбутнього України", - акцентував Альваргонсалес.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила внесений Президентом закон "Про національну безпеку України" 21 червня. За відповідне рішення проголосували 248 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко підписав закон 5 липня.

Читайте також: НАТО обіцяє Україні допомогу у боротьбі з корупцією в армії

8 липня новий закон "Про національну безпеку" набув чинності.

Закон визначає основи та принципи національної безпеки і оборони, цілі та основні засади державної політики, що гарантуватимуть суспільству і кожному громадянину захист від загроз.

Зокрема, в ньому уточнено повноваження Президента щодо стратегічного керівництва Нацгвардією через Генеральний штаб ЗСУ під час воєнного стану.

Законом встановлюється, що міністр оборони і його заступники призначатимуться з-поміж цивільних осіб, а також передбачено розмежування посад начальника Генштабу та головнокомандувача Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-