Антикорупційний комітет Ради заслухає звіт про роботу НАБУ

Антикорупційний комітет Ради заслухає звіт про роботу НАБУ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції у середу, 19 вересня, заслухає звіт директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника про результати роботи відомства.

Про це Укрінформу повідомив в.о. голови комітету Юрій Савчук.

«Я доручив секретарю нашого комітету розробити пропозиції, як буде працювати наш комітет у середу. Тобто, яким буде регламент, визначити час на запитання і час на виступ Ситника у середу, 19 вересня», - сказав він.

Водночас Савчук зазначив, що у цей же день комітет може розглянути і лист від Конституційного суду до Голови Верховної Ради Андрія Парубія стосовно надання суду позиції з приводу конституційного подання 65 народних депутатів про визнання неконституційним е-декларування громадських антикорупційних активістів.

Савчук зазначив, що відповідний лист надійшов у комітет 6 вересня і в ньому, зокрема, йдеться про відкриття конституційного провадження за цим поданням. При цьому в.о. голови комітету зазначив, що рішення про те, чи розглядати цей лист на наступному засіданні, буде прийматися вже 19 вересня з огляду на велику кількість експертиз законодавчих актів, які потребують розгляду комітету.

Читайте також: Ситник вважає, що ГПУ "згадала" про його справу через наближення виборів

Як повідомлялося, 12 вересня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про відкриття провадження за її поданням щодо скасування норм закону «Про запобігання корупції» в частині декларування антикорупційними активістами, за які Верховна Рада голосувала 23 березня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-