Ситник вважає, що ГПУ

Ситник вважає, що ГПУ "згадала" про його справу через наближення виборів

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що Генпрокуратура активізувала відносно нього кримінальну справу, порушену за розголошення даних слідства, через наближення президентських виборів.

Про це він сказав в онлайн-інтерв'ю Liga.net, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки у мене є інформація, усі розслідування щодо НАБУ і мене почали активізуватися. Яка цьому причина - питання до тих, хто їх активізує... У світлі того, що наближаються вибори, я думаю, що така активізація всіх проваджень, медіавійна пов'язана саме з цим", - сказав Ситник.

За його словами, Генпрокуратура порушила відносно нього справу за нібито розголошення даних слідства восени 2017 року після затримань НАБУ у справі "рюкзаків Авакова".

"Ці питання почали задаватися ще в листопаді 2017 року. Це була гаряча стадія, коли були проведені затримання у "справі рюкзаків" і тоді виникла чергова кримінальна справа. І у зв'язку з тим, що не було ніяких перспектив, це розслідування, наскільки мені відомо, не проводилося", - додав Ситник. 

Читайте також: Ситник обіцяє нові подання на народних депутатів

Як зазначив директор НАБУ, він думав, що Генпрокуратура закрила справу відносно нього за розголошення таємниці слідства, оскільки "фактично рік ця справа не розслідувалася".

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року після звернення народного депутата Олени Масоріної ГПУ порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ через імовірне розголошення даних слідства у справі військового прокурора Костянтина Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

За даними слідства, розмова Ситника з українськими журналістами у форматі "оф-рекордз" відбулася в Києві у травні 2017 року. Сам Ситник заперечує, що під час цього спілкування порушив законодавство.

Наприкінці серпня поточного року стало відомо, що у рамках розслідування справи відносно Ситника суд надав доступ Генпрокуратурі до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань «Схеми» Наталії Седлецької протягом 17 місяців.

4 вересня видання “Радіо Свобода” опублікувало заяву, у якому висловило обурення даною ухвалою суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-