На нараді ОБСЄ заблокували виступ представників від окупованого Криму

На нараді ОБСЄ заблокували виступ представників від окупованого Криму

Відео
Укрінформ
Українська делегація заблокувала у вівторок виступ двох представників Росії від анексованого Криму під час робочого засідання з питань свободи ЗМІ на щорічній нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав - учасниць у людському вимірі. 

Йдеться про представників так званої громадської палати республіки Крим та кримськотатарської телерадіокомпанії “Millet”, які виступали як представники від Росії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Використовуючи право звертання уваги на порушення встановлених правил, член української офіційної делегації Андрій Чесноков наголосив на неприпустимості виступів представників РФ від анексованого Криму, оскільки півострів у світлі міжнародного права є територією України. Відтак, ці особи   виступають від неіснуючих організацій, що є прямим і свідомим порушенням норм ОБСЄ. 

Попри протести офіційної російської делегації, модератор робочої сесії погодилася з аргументами української сторони і заборонила виступи представників “російського” Криму.

Позицію України підтримали також офіційні делегації США, Канади та ЄС, які наголосили на територіальній приналежності Криму до України і неприпустимості таких провокацій з боку російської сторони. Представниця Канади також підкреслила, що у випадку, якщо ці представники не виконають вказівок модератора і продовжуватимуть виступати, то їх потрібно випровадити із зали.

Читайте також: США на конференції ОБСЄ закликали РФ звільнити Сенцова

Як повідомлялося, участь у щорічній нараді ОБСЄ беруть близько 1,5 тис. представників урядів і громадянського суспільства країн ОБСЄ і країн-партнерів. Метою конференції є перегляд зобов'язань, які взяли на себе уряди країн-членів у сфері дотримання фундаментальних прав і свобод людини, демократії, толерантності і протидії дискримінації. Крім того, під час наради порушуються питання свободи ЗМІ, прав мігрантів, подолання расизму та ксенофобії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-