Україна посилює війська біля Азовського моря через агресію РФ

Україна посилює війська біля Азовського моря через агресію РФ

Фото
Укрінформ
Через агресивні дії Росії в Азовському морі Україна посилила угруповання своїх Збройних сил, в тому числі Сухопутних військ, на Азовському напрямку.

Про це у Facebook повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Сергій Попко.

"У відповідь на агресивні дії Російської Федерації в Азовському морі, за рішенням Генерального штабу Збройних сил України, посилене угруповання Збройних сил, в тому числі Сухопутних військ, на Азовському напрямку", - зазначив він.

Україна посилює війська біля Азовського моря через агресію РФ / Фото: Сергій Попко/facebook.com/smpopko.ksv

За словами Попка, з цією метою здійснюються заходи щодо забезпечення повного контролю ситуації в регіоні, підтримки дій корабельного угрупування, забезпечення надійної оборони морського узбережжя.

Читайте також: Україна посилить військову присутність в Азовському морі — рішення РНБО

"Організуємо постійну присутність і контроль району силами загальновійськових бригад та бригад територіальної оборони, підрозділів ракетних військ і артилерії, підрозділів армійської авіації", - додав він.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ також повідомив, що вручив державні нагороди особовому складу однієї з бригад, які виконують завдання на Азовському напрямку

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх місяців Росія затримувала судна, які прямували до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо введення санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Читайте також: Командування ВМС перекинуло два бронекатери з Одеси до Бердянська

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Зі свого боку, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що РФ розглядає Азовсько-Чорноморський регіон як плацдарм для експансії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-