Командування ВМС перекинуло два бронекатери з Одеси до Бердянська

Командування ВМС перекинуло два бронекатери з Одеси до Бердянська

Укрінформ
Два із шести малих артилерійських бронекатерів ВМС перекинуто з Військової гавані Одеси до Бердянського морського порту для патрулювання узбережжя Азовського моря.

Про це повідомило кореспонденту Укрінформу поінформоване джерело у ВМС ЗСУ.

"Два із шести броньованих артилерійських катерів "Кременчук" та "Лубни", що базувалися у Військовій гавані Одеси, передислоковані командуванням ВМС до Бердянського порту і спущені на воду. Найближчим часом на бортах буде встановлено військове обладнання, яке демонтували перед транспортуванням трейлерами до нового місця базування", - уточнив співрозмовник агентства.

Питання про перекидання на Азовське море решти бронекатерів типу "Гюрза" вирішує командування ВМС. Станом на 11 вересня більшість катерів базуються в Одесі.

Читайте також: Україна посилить військову присутність в Азовському морі — рішення РНБО

Нагадаємо, 6 вересня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання Військово-морських сил, розвитку відповідної інфраструктури та забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю.

Варто зазначити, що у прес-службі ВМС ЗСУ ухилились від коментаря на запит кореспондента Укрінформу про перекидання частини бронекатерів із Одеси до Бердянська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-