Україна посилить військову присутність в Азовському морі — рішення РНБО

Україна посилить військову присутність в Азовському морі — рішення РНБО

Укрінформ
Рада нацбезпеки і оборони на засіданні під головуванням Президента затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання ВМС ЗСУ, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо", - зазначили у РНБО.

Крім того, Кабінету міністрів доручено невідкладно ухвалити Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів.

Уряд також має відпрацювати спільну позицію з міжнародними партнерами щодо протидії техногенній катастрофі на окупованій території північного Криму і забезпечити заходи протидії її поширенню на південну частину материкової України.

РНБО також підтримала пропозицію Президента Петра Порошенка щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

Читайте також: Порошенко доручив розробити Морську доктрину України

Лише на 12 день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-