Німеччина зробить все для досягнення миру в Україні – держсекретар Зайберт

Німеччина зробить все для досягнення миру в Україні – держсекретар Зайберт

Фото
Укрінформ
Німеччина розглядає Україну як важливого партнера і буде продовжувати докладати зусилля щодо підтримки країни на шляху до стабілізації та реформування.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду ФРН, держсекретар Штеффен Зайбер, виступаючи у вівторок на прийомі з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя українсько-німецьких дипломатичних відносин.

«Немає, мабуть, жодного уряду жодної країни за межами ЄС, з яким ми працювали б так інтенсивно, як з Україною», - повідомив Зайберт.

Канцлер Ангела Меркель, за словами її прес-секретаря, вже стала експертом щодо України, це ж відноситься до всіх міністрів закордонних справ Німеччини останніх років. Зайберт з жалем констатував, що причина такої інтенсивності відносин, лежить, в основному, в тому, що в 2014 році Україна стала жертвою підтриманої Росією, у тому числі військовими засобами, агресії та анексії РФ Криму.

«Федеральному уряду відомо, як люди по всій Україні, але в першу чергу в Донецьку і Луганську, хочуть миру, для досягнення якого єдиною передумовою залишаються Мінські домовленості», - сказав Зайберт.

Читайте також: Війни в Сирії та Україні завершилися, якби на те була воля Москви - МЗС Німеччини

Миру вони поки не принесли, визнав він, але додав, що ці документи не дали війні поширитися на інші регіони.

«Канцлер, міністр закордонних справ, їх радники продовжують працювати щотижня по багато годин у Нормандському форматі разом з Росією і Францією», - сказав представник уряду.

Держсекретар висловив велику повагу до того, що Україна, маючи кривавий конфлікт на своїй території, знаходить в собі сили проводити реформи, боротися з корупцією і йти назустріч своїм європейським очікуванням. На цьому шляху Німеччина буде продовжувати залишатися надійним партнером, пообіцяв він.

Читайте також: Берлін прокоментував заяву бойовиків про "вибори в Л/ДНР"

Зайберт побажав німцям більше дізнаватися Україну. Він із задоволенням згадав свої візити в країну, як разом з канцлером, так і приватно.

Надзвичайний і повноважний посол України у ФРН Андрій Мельник підкреслив, що Німеччина, як і 100 років тому, залишається для України ключовим партнером і союзником. Він подякував керівництву країни за зусилля щодо досягнення миру на Донбасі та за підтримки реформ в Україні, за 1,7 млрд євро інвестицій, які дозволили створити десятки тисяч робочих місць.

Німеччина зробить все для досягнення миру в Україні / Фото: Укрінформ

Дипломат також звернув увагу на інтенсивність контактів останнім часом: 13 візитів президента України Петра Порошенка у ФРН, понад 60 його телефонних переговорів з канцлером Меркель.

Гостями посла України стали 60 членів Бундестагу від різних фракцій, в тому числі віце-президент парламенту Вольфганг Кубики (ВДП), який днями побував в Україні з візитом; представники міністерств та відомств, громадськості, дипломати.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-