Фріланд привітала відкриття Україною Генконсульства у Едмонтоні

Фріланд привітала відкриття Україною Генконсульства у Едмонтоні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд привітала Україну із відкриттям нового Генерального консульства у столиці провінції Альберта, місті Едмонтон.

Про це Фріланд написала на своїй особистій сторінці у мережі Твіттер.

“Як горда канадка українського походження, яка виросла у Едмонтоні, я дуже рада, що Україна відкриває консульство у Едмонтоні”, - написала Фріланд.

Як повідомляв Укрінформ, у офіційній церемонії відкриття Генконсульства України в Едмонтоні взяла участь прем’єр-міністр провінції Альберта Рейчел Нотлі, мер Едмонтона Дон Івесон, посол України в Канаді Андрій Шевченко, члени провінційного та федерального парламентів, активісти української громади, а також міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який навмисно для цього прилетів з Києва.

Читайте також: У канадському Едмонтоні відкрили Генконсульство України

Зазначимо, що Генконсульство у Едмонтоні стало четвертою дипломатичною установою України на території Канади. Окрім нього, діє також Генконсульство у Торонто, а також посольство і консульство у Оттаві.

Додамо, що в Альберті проживає більше 360 тис мешканців українського походження. Це близько 10% від загального населення провінції.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-