В Україні з візитом перебуває парламентська делегація Австрії

В Україні з візитом перебуває парламентська делегація Австрії

Фото
Укрінформ
Делегація парламентської групи дружби "Австрія-Україна" Національної ради Австрії перебуває з 6 по 8 вересня з робочим візитом в Україні.

Про це повідомляє австрійське видання News.at із посиланням на "Австрійське агентство преси" (АРА). 

"Представники групи дружби "Австрія-Україна" в австрійському парламенті провели зустріч у четвер ввечері у Києві з українськими парламентаріями", - йдеться у повідомленні.

Очолює австрійську делегацію голова групи Роберт Лугар від правої "Австрійської партії свободи".

АРА з посиланням на українського нардепа Володимира Ар’єва (БПП) повідомляє, що на зустріч з австрійськими парламентаріями були присутні близько 10 українських колег. "Хоча візит Себастіана Курца та зустріч з Петром Порошенко розрядив ситуацію, ми все ж дали чітко зрозуміти, що ми про ці "танцювальні номери" думаємо", - цитує австрійське інформагентство українського нардепа.

З посиланням на  Ар’єва зазначається, що Лугар під час зустрічі пропонував сконцентруватися на економічних темах.  "Він (Лугар – ред.) не думає, що танець Кнайссль з Путіним є нечуваною підтримкою для агресора (Росії)", - заявив нардеп від БПП.

Згідно з австрійськими ЗМІ, у п’ятницю зранку депутати Національної Ради Австрії відвідали Києво-Печерську Лавру, а після обіду спланували зустрітися з Віце-прем'єр-міністром -міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубком та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

Поруч з цим, Урядовий портал повідомив у п’ятницю ввечері про зустріч Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе з австрійською парламентською делегацією на чолі з Р. Лугарем. 

"Роберт Лугар висловив солідарність Австрії із загальною позицією Європейського Союзу щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, невизнання незаконної окупації Криму Росією, продовження санкцій проти російського агресора. Але, на його думку, діалог із Росією повинен тривати задля успішного вирішення конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Він заявив, що Австрію із Україною пов’язує спільна історія, культура, а також спільні європейські цінності. "Ми сподіваємося, що наша співпраця і надалі розвиватиметься у такому ж напрямі", – додав голова австрійсько-української парламентської групи.

Зі свого боку, Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна розраховує на подальше дотримання єдиної консолідованої позиції ЄС щодо питань підтримки суверенітету України та продовження санаційного тиску на Росію в ході головування в Раді ЄС. Також під час зустріч йшлося також про економічні відносини та австрійські інвестиції в Україну "Тішить, що дедалі більше австрійських інвесторів і підприємців відкривають для себе Україну. Ми розраховуємо на подальше збереження позитивної тенденції у зростанні обсягів двосторонньої торгівлі і готові всіляко сприяти новим австрійським компаніям на українському ринку", – повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Чапутович обіцяє, що Польща захищатиме вибір України

Сторони також торкнулися питання захисту навколишнього середовища, розвитку лісового господарства та все ще існуючих у окремих інвесторів проблем на митниці. Віце-прем’єр-міністр розповіла про прогрес у боротьбі з контрабандою та пріоритизацію реформування митниці, зокрема в рамках співпраці з ЄС .

Також Віце-прем`єр-міністр висловила сподівання, що парламент Австрійської Республіки розгляне питання визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні актом геноциду, як це вже зробили 14 країн світу. «Це одна з тих сторінок нашої історії, яку свідомо замовчував СРСР, а Росія як його правонаступниця активно заперечує», - підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Поруч з цим, австрійські ЗМІ повідомляють, що програмою візиту делегації Національної ради Австрії також передбачено поїздку у суботу до Одеси.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-