Порошенко особисто веде перемовини зі США про розширення військової співпраці

Порошенко особисто веде перемовини зі США про розширення військової співпраці

Укрінформ
Президент Петро Порошенко особисто проводить переговори з партнерами зі Сполучених Штатів Америки щодо посилення військово-технічної співпраці

Про це розповів заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю BBC News Україна.

“Це питання потребує тиші, тому конкретики не буде. Йде постійна зважена робота у цьому напрямку. Єдине, що можу підтвердити, що Президент особисто веде перемовини з американською стороною щодо посилення та розширення військово-технічної співпраці”, - відповів він на запитання, на яку допомогу в рамках військово-технічної співпраці зі США розраховує Україна.

Водночас Єлісєєв зауважив, що надані американською стороною Javelin стали символом якісних змін у підходах до підтримки України.

Читайте також: На Банковій прокоментували спробу РФ зірвати “нормандський формат”

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

30 квітня стало відомо, що Україна отримала Javelin.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-