На Банковій прокоментували спробу РФ зірвати “нормандський формат”

На Банковій прокоментували спробу РФ зірвати “нормандський формат”

Укрінформ
Україна робитиме все, щоб не дати Росії зірвати мінський і нормандський процеси, й нині ще зарано говорити, що саміт у “нормандському форматі” не відбудеться.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю BBC News Україна.

“Ми будемо робити все можливе, аби загибель Захарченка не призвела до торпедування Росією мінського та нормандського процесів. Станом на сьогодні передчасно говорити, що саміту в нормандському форматі не буде”, - сказав він.

Єлісєєв підкреслив, що “нормандський формат” себе ще не вичерпав і залишається важливим елементом міжнародних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі.

Водночас коментуючи заявив глави МЗС Росії Сергія Лаврова щодо відсутності сенсу проводити “нормандські зустрічі” після вбивства ватажка бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка, він зауважив, що українська сторона та її спецслужби не мають жодного відношення до того, що сталося із Захарченком.

“Українська сторона, навпаки, була зацікавлена, аби Захарченко був живий-здоровий, оскільки він для нас важливий як свідок агресії Росії проти України”, - наголосив заступник глави АП.

Читайте також: Берлін вважає, що переговори у «нормандському форматі» варто продовжувати

На його думку, вбивство Захарченка - це була або спецоперація Кремля, або внутрішні кримінальні розбірки. Таку позицію Єлісєєв підтверджує тим, що є дані, у тому числі від колег з ОБСЄ, що останнім часом Захарченко перебував у “досить пригніченому стані”, тобто відчував, що щось відбувається.

Як повідомлялося, 31 серпня ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко бив убитий у результаті вибуху в кафе у Донецьку. Пізніше міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що Росія вважає недоречною зустріч з представниками України, Франції та Німеччини після вбивства Захарченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-