Берлін вважає, що переговори у «нормандському форматі» варто продовжувати

Берлін вважає, що переговори у «нормандському форматі» варто продовжувати

Укрінформ
У Німеччині продовжують вважати «нормандський формат» потрібним і таким, який повинен продовжувати працювати.

Про це заявили у середу у Берліні представники уряду й МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

«Ми переконані, що «нормандський формат» може функціонувати», - сказав представник МЗС ФРН Райнер Бреуль.

Дипломат відмовився розцінювати вбивство ватажка «ДНР» Олександра Захарченка як політичне, на чому наполягає російська сторона. Він зазначив при цьому: Берлін вважає, що коли трапляється насильство, особливо потрібні політичні переговори. Німецька сторона, яка є частиною «нормандського формату», вважає його доцільним і готова продовжувати у ньому працювати, запевнив Бреуль.

Представник федерального уряду Ульріке Деммер зі свого боку повторила сказане прес-секретарем Ангели Меркель минулого понеділка, що Німеччина дуже уважно стежить за ситуацією на Донбасі після вбивства Захарченка і закликає всі сторони не допустити ескалації насильства. Берлін продовжуватиме брати участь у мирному процесі, запевнила Деммер. Вона нагадала, що переговори у «нормандському форматі» нині ведуться на рівні експертів. «Німеччина готова і далі нести відповідальність у «нормандському форматі». Це не змінилося», - підкреслила вона.

Читайте також: Росія знайшла причину не проводити переговори в "нормандському форматі"

Як повідомлялося, глава МЗС Росії Сергій Лавров раніше назвав вбивство ватажка «ДНР» провокацією, націленою на зрив Мінських домовленостей, і заявив, що проведення найближчим часом зустрічей у Нормандському форматі вважає недоречним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-