Геращенко обурюють політики, які ходять на канали “прокремлівських втікачів”

Геращенко обурюють політики, які ходять на канали “прокремлівських втікачів”

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко не розуміє, чому деякі політики досі ходять на ефіри прокремлівських телеканалів, адже запрошують їх туди лише з метою гри в чужих інформаційних сценаріях.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook

“Здається, всі ми маємо об’єднатися навколо підтримки рідних заручників і політв’язнів. Сестра Олега Сенцова Наталя Каплан закликала всіх порядних людей бойкотувати прокремлівські канали, віддані втікачами в лізинг Кремлю і його родичам. Мені дико бачити, як політики, що називають себе демократами, під різними приводами знаходять виправдання, чому продовжують туди ходити. Доносити позицію? Яку? Вас туди запрошують для однієї мети - грати в чужих інформаційних сценаріях, критикувати владу”, - зазначила вона.

У цьому контексті Геращенко звернулася з публічним запитанням, зокрема, до політиків, які, за її словами, “не гидують ходити на канали, єдина мета яких антиукраїнська політика, пропаганда реваншу”, чому вони не реагують на заклик сестри Сенцова й продовжують ходити на “канали прокремлівських втікачів”.

“Як ви потім Олегу і іншим бранцям будете дивитися в очі? То, може, вже й на Росія-24 поїдете, там теж можна донести позицію”, - додала парламентарій.

Читайте також: Депутати закликають ГПУ та СБУ розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука

Як повідомлялося, раніше сестра незаконно утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан закликала “усіх, кому не байдуже, до бойкоту каналів 112, Інтер, NewsOne та strana.ua”. Вона просила не давати коментарів цим телеканалам, особливо щодо Олега Сенцова.

Загалом у Росії й анексованому Криму незаконно утримують близько 70 українських політв’язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-