Українські дипломати в Ірані працюють в умовах жорсткого тиску з боку РФ – посол

Українські дипломати в Ірані працюють в умовах жорсткого тиску з боку РФ – посол

Укрінформ
Українські дипломати в Ірані працюють в умовах дуже жорсткого тиску з боку Росії, яка докладає значних зусиль, аби витиснути нашу країну з іранського ринку.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу посол України в Ірані Сергій Бурдиляк.

"Скажу абсолютно чітко: Росія прямо ставить питання, що України не повинно бути на іранському ринку! Повірте, ми працюємо в Ірані у ситуації дуже жорсткого тиску. Я не хочу зупинятися на деяких моментах і розповідати про напади, провокації, які у нас конкретно є, – це окрема стаття", - сказав дипломат.

Він зазначив, що іранська сторона теж зазнає тиску, в тому числі з боку Росії. Зокрема, російська Дума постійно тисне на меджліс Ірану, щоб він де-факто визнав анексію Криму, як це зробили Вірменія, Казахстан, Білорусь.

Читайте також: Будівництво літаків з Іраном: м'яч знаходиться на українській частині поля - посол

"Але Іран цього не зробив! От уявіть собі: з одного боку величезне російське посольство, купа представництв компаній, неймовірна кількість співробітників російських спецслужб – просто кроку не можна ступити, щоб за тобою хтось не йшов, а з іншого – наше невеличке посольство. І не можуть росіяни на сьогодні добитися від меджлісу визнання Криму територією Росії", - наголосив посол.

Він зауважив, що "не знає, що буде завтра", але сьогодні може тільки подякувати іранцям за послідовну і принципову позицію щодо підтримки територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-