Заборона експорту дров: Комітет ВР не зміг подолати вето Порошенка

Заборона експорту дров: Комітет ВР не зміг подолати вето Порошенка

Укрінформ
Комітет ВР з питань промислової політики та підприємництва ухвалив рішення погодитися з пропозиціями Президента внести зміни до деяких законів України щодо збереження українських лісів і виключив із закону норму про заборону експорту дров.

Як повідомив у Facebook голова комітету Віктор Галасюк.

"З важким серцем Комітет Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва погодився з пропозиціями Президента про виключення з Закону "Про збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів" заборони експорту дров. Таке рішення прийнято не тому, що ці пропозиції правильні. Вони якраз йдуть всупереч інтересам України та базуються на хибних та штучних аргументах. Просто реалії такі, що на подолання вето голосів в залі недостатньо і треба обирати 2/3 перемоги чи гарантована поразка", - наголосив Галасюк.

Окрім того, на засіданні комітету у вівторок депутати "вибороли" жорстку криміналізацію контрабанди кругляка і норму про обмеження внутрішнього споживання лісу (25 млн куб.м/рік), яка дозволить гарантовано зберегти мораторій на експорт лісу-кругляка.

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня ВР ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів".

Законом вносяться доповнення до Кримінального кодексу України, за якими переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, а також лісоматеріалів необроблених карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Читайте також: ДФС перевірить експортерів лісу щодо сплати ренти та операцій з нерезидентами

Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, караються штрафом від тисячі до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Цей закон має набути чинності з 1 січня 2019 року.

23 липня Президент Петро Порошенко ветував Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-