ДФС перевірить експортерів лісу щодо сплати ренти та операцій з нерезидентами

ДФС перевірить експортерів лісу щодо сплати ренти та операцій з нерезидентами

Укрінформ
Аудитори Державної фіскальної служби перевірятимуть експортерів лісоматеріалів з питань здійснення операцій з нерезидентами, надання супутніх послуг та сплати ренти за користування лісовими ресурсами.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України за підсумками відеоселекторної наради в.о. заступника голови ДФС Євгена Бамбізова з головними управліннями ДФС та Офісом великих платників податків.

"Основними питаннями для контролю є операції з нерезидентами, супутні послуги, рента за користування лісовими ресурсами. Це дасть можливість визначити реальність операцій з переробки та обробки деревини на території України, а  за допомогою компетентних органів інших країн перевірити обсяги еспортних операцій, правильність класифікації експортованої деревини", - сказав Бамбізов.

У ДФС зазначають, що на виконання доручення уряду щодо організації контрольно-перевірочних заходів на підприємствах, які належать до сфери управління Держлісагентства, та інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з вирубуванням лісів та експортом лісоматеріалів, вже здійснено планові перевірки 102 експортерів деревини. З них за результатами 82 перевірок контролюючими органами вже винесено податкові повідомлення-рішення. 

До кінця року будуть перевірені ще 133 платника. З них на серпень заплановано 60 перевірок зазначених підприємств.

Читайте також: Україна й Словаччина посилять співпрацю у митній сфері - перемовини

Під час селекторної наради Бамбізов наголосив на необхідності підготовчої роботи аудиторів до перевірок.

«У першу чергу - це вивчення інформації з баз даних ДФС, співставлення відомостей обласних управлінь Держлісагенства та Держекоінспекції щодо обсягів заготівель за видами деревини та рубок, експортних операцій, а також дослідження діяльності контрагентів, у тому числі нерезидентів. Така робота має бути скоординована з підрозділами боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом», - зазначив в.о. заступника голови ДФС.

За ходом цієї роботи установлено системний контроль ДФС, наголосив Бамбізов.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної фіскальної служби, протягом 2017 - першого півріччя 2018 років експорт деревини з України здійснювали майже 9 тис. суб'єктів господарювання, у тому числі 3,4 тис. суб'єктів господарювання - юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-