На провокації Росії в Азовському морі слід реагувати комплексно – Клімкін

На провокації Росії в Азовському морі слід реагувати комплексно – Клімкін

Укрінформ
Україна має застосовувати комплексний підхід у своїй реакції на провокацій РФ в Азовському морі – це і безпекові рішення, і співпраця з міжнародними партнерами, і юридичні дії в міжнародних судах.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін під час прямого ефіру на програмі "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми передбачали цей розвиток подій (загострення ситуації в Азовському морі –ред.), і передбачали його не вчора й не позавчора. Ми прекрасно розуміли, що Росія почне контрольовану ескалацію і почне піднімати ставки. І наші дії не мають бути сконцентровані тільки на політику, тільки на безпеку, тільки на юридичні питання. Спрацює тільки поєднання всього", – переконаний дипломат.

Читайте також: Україна перегляне всі договори з Росією – Клімкін

При цьому Клімкін зазначив, що йдеться про військову присутність на узбережжі – протидесантні дії та розвиток подальшої присутності в Азовському морі, спільні зусилля з друзями та партнерами України, а також юридичні дії.

Глава МЗС також наголосив на важливості визнання Азовського моря нормальним територіальним морем.

Як повідомлялося, українська сторона має намір винести питання провокацій РФ в Азовському морі на розгляд Генасамблеї ООН, оскільки, за словами Глави МЗС Павла Клімкіна, ситуацію неможливо вирішити тільки юридичними методами.

За даними Держприкордонслужби, станом на кінець серпня Росія уже затримала понад 150 іноземних суден, які йшли в українські порти на Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-