Суд відмовся визнати держадвокатів Януковича

Суд відмовся визнати держадвокатів Януковича "нелегітимними"

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва відмовив представникам екс-президента Віктора Януковича у задоволенні заяви щодо надання йому державних адвокатів.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення відмовити представнику позивача у задоволенні заяви про забезпечення позову Віктора Януковича до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо надання йому державних адвокатів. Представником позивача не було доведено, що невжиття судом заходів забезпечення позову може істотно ускладнити чи унеможливити ефективний захист або поновлення порушених прав та інтересів позивача, тому суд ухвалив рішення, що відповідна заява задоволенню не підлягає", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент України Віктор Янукович просив Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправними дії Регіонального центру безоплатної правової допомоги під час призначення йому державних захисників у справі про держзраду та скасувати відповідне доручення.

16 серпня Оболонський райсуд Києва надав адвокатам Януковича місяць для підготовки до судових дебатів у справі про держзраду екс-президента Януковича.

31 липня суд ухвалив рішення призначити Януковичу держадвоката через відмову його платних захисників брати участь у дебатах у справі про держзраду. 1 серпня до суду прибув адвокат Овсянніков. Він заявив про відмову брати участь у дебатах та обвинуватив суд у порушенні законодавства.

Читайте також: Янукович просить суд визнати держадвокатів “нелегітимними”

Того самого дня суд ухвалив рішення призначити екс-президенту нового безкоштовного адвоката та переніс засідання на 16 серпня.

Попри протести адвокатів, представники державного обвинувачення 16 серпня завершили свій виступ у дебатах і попросили для Януковича покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-