Курс на ЄС і НАТО: Луценко розповіла, які зміни до Конституції пропонує Президент

Курс на ЄС і НАТО: Луценко розповіла, які зміни до Конституції пропонує Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко пропонуватиме зміни до Конституції, які передбачатимуть закріплення курсу України на членство в НАТО та ЄС, а також скасовуватимуть положення, що дозволяють базуватись у Криму Чорноморському флоту РФ.

Про це заявила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Внесені будуть зміни до статей 85, 102, 116, якими передбачено відповідальність Верховної Ради, Президента України, а також Кабінету міністрів України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напрямку", - підкреслила вона.

Окрім того, за словами Луценко, Президент пропонуватиме внести зміни до преамбули Конституції щодо виключення тих положень, які передбачають використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.

"Мається на увазі перебування Чорноморського флоту Росії на території Кримського півострова, який є українським", - наголосила заступник голови фракції БПП.

Вона закликала депутатів ознайомитися зі змінами до Основного Закону, які будуть внесені Президентом, та підтримати їх.

Читайте также: Глава фракции БПП назвал приоритеты следующей сессии

Як повідомлялося, під час параду на Майдані Незалежності Президент України Петро Порошенко заявив, що подасть у Верховну Раду законопроект щодо закріплення в Конституції прагнень України приєднатися до ЄС та НАТО. Він наголосив, що наполегливо працюватиме задля його ухвалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-