Український політик пішов у відставку через танці міністра Австрії з Путіним

Український політик пішов у відставку через танці міністра Австрії з Путіним

Укрінформ
Народний депутат України Віктор Вовк написав заяву про свою відставку з посади співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Австрією.

Про це він повідомив у Facebook.

"Три з половиною роки тому я був обраний співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Австрійською Республікою і сприйняв це з наснагою та ентузіазмом... На жаль, після того, як міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль вирішила демонстративно запросити на своє весілля президента Росії Володимира Путіна (якого вона ледве знала!), а також після ганебних фотографій міністра Кнайсль, яка схилила коліно перед Путіним, що поширились по всьому світу, добре ім'я Австрії в Україні зазнало важкого удару", - зазначив він.

Читайте також: Міністр оборони Литви розкритикував Австрію за "танці з Путіним"

Народний депутат повідомив, що "проблема полягає не тільки в особистих рішеннях міністра Кнайсль, а й у загальній тенденції неповаги до України, що останніми роками демонструє Австрійська партія свободи, яку міністр представляє в уряді".

"Враховуючи вищевикладене, я не бачу можливості продовжувати виконання своїх обов'язків та заявляю про відставку з посади співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Австрійською Республікою та вихід зі складу зазначеної групи", - написав Вовк.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня Карін Кнайсль станцювала з Путіним на своєму весіллі, викликавши хвилю критики у місцевих медіа, які звинуватили її у підриві політики ЄС щодо Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-