Рада повертається з канікул — які закони розгляне у перший тиждень

Рада повертається з канікул — які закони розгляне у перший тиждень

Укрінформ
Верховна Рада VIII скликання на першому пленарному тижні дев'ятої сесії розгляне законопроекти про установу бізнес-омбудсмена та впорядкування виплат жертвам політичних репресій.

Про це йдеться у проекті порядку денного пленарного тижня, опублікованому на сайті парламенту.

У вівторок, 4 вересня, передбачено розгляд у другому читанні урядового законопроекту "Про внесення змін до статті 5 Закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" (№ 4571), який спрямований на подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату, та законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань" (5395-д).

Окрім того, у вівторок планується розгляд низки проектів постанов щодо проведення парламентських слухань.

На першому пленарному тижні ВР також планує розглянути у другому читанні законопроектів "Про Установу бізнес-омбудсмена" (№4591), "Про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему" (6624) і "Про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій" (1170).

Передбачається ратифікувати низку міждержавних угод, зокрема з Туреччиною - про взаємне сприяння та захист інвестицій, Португалією - про економічне співробітництво. Також запланована ратифікація Угоди між урядом України та урядом США для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (урядовий проект № 0179) із прийняттям у першому читанні пов'язаних із цим законопроектів №8189 і №8190, що передбачають внесення змін до деяких законів України та Податкового кодексу.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Парубій вірить, що нинішня Рада проголосує зміни до Конституції

Депутатам пропонується розглянути також законопроект "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця") між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Крім того, ВР має розглянути питання щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби.

Передбачається також розгляд у першому читанні законопроекту №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону" та альтернативного йому проекту №7017-1.

Як повідомляв Укрінформ, дев'ята сесія Верховної Ради триватиме до 25 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-