Зв’язок між урядом, МЗС та послами має посилюватися - Прем’єр

Зв’язок між урядом, МЗС та послами має посилюватися - Прем’єр

Укрінформ
Зв’язок між урядом, Міністерством закордонних справ та дипломатичними відомствами має посилюватися, аби не тільки розуміти загальнодержавні процеси, а й брати в них участь.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє Урядовий портал.

"Поєднання взаємодії між урядом, МЗС і представництвами має бути на високому рівні. Пріоритет один – Україна має забезпечити серйозне зростання", - сказав Прем’єр-міністр.

Він пояснив, що таке зростання можливе за умов залучення інвестицій, популяризації реформ та змін, які вже приносять результат, промоції приватизаційних можливостей. В цьому контексті глава уряду закликав дипломатів "не стояти осторонь". Тим більше, що зміни відбуваються у часи надскладних викликів – гібридної війни та важкого боргового навантаження.

Читайте також: Для захисту інтересів держави дипломати потребують належного забезпечення – Гройсман

"Україна зараз має надзвичайно великий державний борг, який пригнічує ріст економіки. Але ми знаємо, що робити, щоб у середньо- та довгостроковій перспективі позбутися фінансової залежності. Через ріст ВВП, інвестиції, ми маємо відкривати Україну як країну привабливу для інвестування", - сказав Прем'єр-міністр.

Глава уряду наголосив, що подібні великі наради проводяться доволі рідко – раз на два роки. А потрібно зустрічатися частіше – не рідше разу на рік в широкому колі, а також на рівні секторальної взаємодії – з профільними міністерствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-