Для захисту інтересів держави дипломати потребують належного забезпечення – Гройсман

Для захисту інтересів держави дипломати потребують належного забезпечення – Гройсман

Відео
Укрінформ
Українські дипломати мають бути належним чином забезпечені для того, щоб мати можливість ефективно захищати інтереси держави.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на ХІІІ нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українські дипломати мають бути належним чином забезпечені, а їхня інституційна спроможність має бути високою, щоб вони могли захищати інтереси держави", - підкреслив Гройсман.

За його словами, держава останнім часом кардинально змінила підхід до представництва України у світі. “У 2,5-3 рази збільшили зарплатний фонд, щоб ефективно використовувати ресурс для формування іміджу України”, - нагадав Прем’єр-міністр.

Читайте також: За п’ять років Україна має виплатити $33 мільярди зовнішніх боргів - Гройсман

Він відзначив, що нині перед країною стоять великі виклики – боротьба за територіальну цілісність, відсіч російській агресії. "Але поряд з ними – швидкий економічний ріст. Потрібно розвивати економіку, ефективно залучати міжнародних інвесторів, пов’язувати українські підприємства з міжнародними", - сказав глава уряду.

Гросман також закликав дипломатів не стояти осторонь питань, пов'язаних з приватизацією, децентралізацією та усіх тих змін, які відбувають в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-