Порошенко каже, що без українців ЄС - незавершений проект

Порошенко каже, що без українців ЄС - незавершений проект

Укрінформ
Без відновлення територіальної цілісності й суверенітету вздовж всього кордону України усі кордони в центральній та східній Європі будуть непевними.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на параді військ “Марш нової армії” на Майдані Незалежності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На континенті всі, хто не засліплений російськими грошима, розуміють, що без незалежної європейської України миру і безпеки в Європі було би менше. Точно менше, а не більше. Без відновлення територіальної цілісності, суверенітету нашої держави всі кордони в Центральній та Східній Європі будуть непевні”, - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що інтеграція до європейського та євроатлантичного простору – надійний спосіб забезпечити безпеку, розвиток України та гідні умови життя для людей. 

Водночас він наголосив, що інтеграція України також потрібна Європі, оскільки, на його думку, без українців Євросоюз не стане завершеним і довершеним проектом.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Президент скоро внесе в Раду зміни до Конституції

“Цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України”, - нагадав Глава держави.

Водночас він додав, що до Євросоюзу і до НАТО українці прямують не з порожніми руками. Так, Порошенко розповів, що українська армія наразі одна з найкращих армій континенту й тому істотно посилить східний фланг НАТО. А навзаєм, за словами Президента, Україна розраховує на гарантії колективної безпеки, які надає Альянс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-