Рада чекає кандидатуру на посаду міністра у справах ветеранів - Фріз

Рада чекає кандидатуру на посаду міністра у справах ветеранів - Фріз

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада очікує на внесення Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом подання щодо кандидатури на посаду міністра у справах ветеранів.

Про це голова постійної делегації у ПА НАТО, народний депутат Ірина Фріз сказала в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

«Парламент очікує внесення подання від Прем'єр-міністра щодо кандидатури на посаду міністра для того, щоб завершити етап після ухвалення парламентом відповідної постанови щодо утворення Міністерства у справах ветеранів. Узагалі це вже мало би статися, але через певні політичні перипетії вирішення цього питання наразі ще не завершено», - зазначила Фріз.

При цьому вона припустила, що кандидатів на цю посаду на сьогодні може бути багато. Що ж до своєї кандидатури, то депутат поки не знає, чи підтримають її партнери по коаліції.

«Фракція «Блок Петра Порошенка» номінувала мене на цю посаду. Чи підтримають наші партнери по коаліції (фракція «Народний фронт» - ред.) мою кандидатуру або ж висуватимуть свою, це вже питання до них», - уточнила Фріз.

Читайте також: Фріз закликає ветеранів контролювати реформу безпеки та оборони

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2017 року керівники та представники громадських організацій, які опікуються вирішенням проблем ветеранів АТО, ініціювали створення Міністерства у справах ветеранів.

27 лютого 2018 року Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів.

18 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав парламентську коаліцію подати узгоджену кандидатуру на посаду міністра у справах ветеранів.

22 серпня на міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми - там Україна» Президент України Петро Порошенко заявив, що Міністерство у справах ветеранів має бути міністерством можливостей, а більшість його працівників повинні становити учасники бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-