Клімкін про припинення залізничного сполучення з РФ: люди не повинні постраждати

Клімкін про припинення залізничного сполучення з РФ: люди не повинні постраждати

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що при ухваленні рішення щодо припинення залізничного сполучення з Росією треба виходити не тільки з політичних позицій, а й враховувати інтереси людей.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами у середу, 22 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо чесно подивитися на цю проблему (припинення залізничного сполучення з Росією - ред.) загально, а не шляхом політичних гасел. Я готовий обговорювати цю проблему, але вона має бути вирішена саме в контексті боротьби з Росією як агресором і розуміючи, що люди не мають страждати", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що нинішня реальність полягає в тому, що навіть під час війни з Росією мільйони українців знаходяться на території цієї країни.

За словами міністра, багато наших співвітчизників їздять туди не тому, що їм подобається Росія, а з якихось особистих причин - до родичів чи заробляють собі на життя.

"Я хочу, щоб ми всі були послідовними. Якщо ми кажемо, що такого сполучення у нас не має бути, всі ті сотні тисяч і мільйони українців, які їздять, яким чином ми до них ставимося. Що, ми маємо назвати їх зрадниками?", - зазначив міністр.

Читайте також: Омелян сказав, чи постраждає Укрзалізниця від обмеження сполучення з РФ

Відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів, чи він проти ідеї припинення такого сполучення, Клімкін зауважив, що ставиться до цього "дуже стримано".

"Потрібно подивитися на всі аспекти. Це не означає, що ми маємо зберегти саме цю сітку сполучення (з Росією - ред.), яка в нас є зараз. Але, знову ж таки, є політика і є люди", - резюмував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-