Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суді присутні представники сторони обвинувачення, а також адвокати Януковича.

На засіданні у четвер планується розпочати судові дебати у справі.

Ще на минулому засіданні суд мав перейти до стадії судових дебатів, але державний адвокат Януковича Віктор Овсянніков тричі самовільно залишав залу суду, внаслідок чого дебати було зірвано. Суд вирішив замінити Овсяннікова іншим адвокатом.

Водночас відразу після початку сьогоднішнього судового засідання адвокат Януковича Віталій Сердюк почав заявляти, що новий держадвокат Януковича Юрій Рябовол нібито не має права представляти інтереси Януковича в суді, тому що у того вже є 5 адвокатів за договором, а також тому, що Янукович раніше написав заяву про те, що не дозволяє будь-якому адвокату з Регіонального центру вторинної безоплатної правової допомоги у Києві захищати його інтереси в суді.

Суддя Дев'ятко оголосив перерву на 15 хвилин і доручив судовому розпоряднику і поліції забезпечити порядок на засіданні.

Читайте також: Справа про держзраду: суд викликає Януковича на дебати

У перерві Сердюк у коментарі журналістам сказав, що вони сьогодні готові забезпечити допит екс-прем'єра Миколи Азарова і пілота Аркадія Ярощука.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-