Оновлення ЦВК має бути першим питанням на новій сесії Ради - Геращенко

Оновлення ЦВК має бути першим питанням на новій сесії Ради - Геращенко

Укрінформ
Перше голосування на новій, 9-ій сесії Верховна Рада має провести з питання звільнення членів Центральної виборчої комісії та призначення нових.

Таку думку висловила перший заступник Головаи ВР Ірина Геращенко у Facebook.

"Читаю в стрічці справедливі обурення, що нинішній склад ЦВК гальмує децентралізацію. Обурюються ті самі люди, які загальмували оновлення ЦВК... На жаль, відповідальність за бездіяльність ЦВК - й на нинішній ВР... тому першим голосуванням у вересні має бути саме оновлення комісії", - написала вона.

Другим питанням, на переконання першого віце-спікера, має бути зняття депутатської недоторканності, що було виборчою обіцянкою всіх партій, присутніх у парламенті.

Читайте також: Зубко вимагає від ЦВК призначити вибори у тергромадах

Як повідомлялося, 9 серпня 2018 року ЦВК прийняла рішення про зупинення розгляду питання призначення перших і додаткових місцевих виборів у новостворених об'єднаних територіальних громадах (ОТГ). Цим рішенням вона загальмувала подальший процес формування спроможних громад та реформу місцевого самоврядування в Україні. Наразі у ЦВК перебуває подання близько 100 ОТГ, у яких проживає майже 1 млн мешканців.

На 8-й сесій парламент двічі переносив питання оновлення складу ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-