НАЗК направило до НАБУ висновки щодо декларації депутата Святаша

НАЗК направило до НАБУ висновки щодо декларації депутата Святаша

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до НАБУ обгрунтовані висновки щодо народного депутата Дмитра Святаша (член депутатської групи "Партія "Відродження") та колишнього судді Верховного суду України Олександра Потильчака.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба агентства.

"Не дотримались вимог ЗУ "Про запобігання корупції" народний депутат Святаш Дмитро Володимирович та колишній суддя Верховного суду України Потильчак Олександр Іванович", - йдеться у повідомленні.

Так, НАЗК встановило, що Святаш у декларації за 2015 рік не вказав разовий видаток на придбання авіаквитків на суму 62 422 грн та не відобразив фінансові зобов’язання перед банком у розмірі 600 862 євро та 618 386 дол. Ці зобов’язання також не вказані в декларації депутата за 2016 рік і на той час становили 450 297,93 євро та 467 512 дол.

"Колишній суддя Олександр Потильчак, подаючи декларацію за 2016 рік, не зазначив, що його дружина є власником ТОВ "Юридична група "Константа" зі статутним капіталом 26 200 грн, не вказав інформацію про вартість двох земельних ділянок, які їй належать на праві власності та вартість яких, відповідно до договорів купівлі-продажу, становить 43 700 та 218 500 грн, та не задекларував дохід дружини у сумі 225 000 грн. Власний дохід у загальному розмірі 530 545 грн колишній суддя також не вказав у декларації", - зазначили у НАЗК.

Читайте також: НАЗК перевірить е-декларації судді у справі Кернеса

У Національному агентстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України. У разі виявлення ознак такого правопорушення Національне агентство затверджує обгрунтований висновок та направляє його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції.

Національне агентство також зазначило, що затвердження обгрунтованого висновку, направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-