Геращенко дорікнула Європі через запізнілу реакцію на агресію РФ проти Грузії

Геращенко дорікнула Європі через запізнілу реакцію на агресію РФ проти Грузії

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР, уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко наголошує, що світ недостатньо відреагував на агресію Росії проти Грузії у 2008 році.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я до хвилини пам'ятаю ті дні 10 років тому. Обурення, шок і чітке усвідомлення, що наступною буде Україна, якщо світ не відреагує належним чином. РФ вибрала для нападу на Грузію старт Олімпійських ігор в КНР (8.08.08), чекістський план спрацював ідеально - світ слідкував за яскравим спортивним дійством, й маленькій Грузії знайшлося тільки кілька стривожених світових «занепокоєнь», - зазначила Геращенко.

Водночас вона підкреслила, що й реакція українських політиків на події в Грузії була запізнілою. За її словами, українські парламентарії мали невідкладно скликати позачергову сесію та прийняти заяву на підтримку Грузії і апелювати до всіх парламентів цивілізовано світу засудити Росію, зупинити агресію одразу на її початку.

Читайте також: Світ прокинувся: головний підсумок грузино-російської війни

«Мені й досі соромно за тодішні дії багатьох українських політиків. А тих, хто усвідомлював, що справа честі - робити все на підтримку Грузії, й чітко розумів - що наступна Україна, набиралося три десятки. Саме стільки тоді поставили підписи під вимогою зібрати дочасну сесію ВР. Вибачте, брати-грузини. Ми могли і мали в ті дні зробити більше», - наголосила вона.

Як повідомлялося, 8 серпня 2018 року виповнилося 10 років з початку прямої збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Нехтуючи загальновизнаними нормами і принципами міжнародного права, збройні сили РФ грубо порушили міжнародно визнані кордони і вторглися на суверенну територію Грузії. Тоді в результаті п'ятиденної війни Грузія втратила 20% своєї території.

Президент Петро Порошенко у 10-ті роковини російської агресії висловив підтримку Грузії, наголосивши, що десять років тому Росія розкрила свою сутність у Грузії, показавши, що не має наміру жити за правилами добросусідства та поважати міжнародне право.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-