Україна та Аргентина домовилися про передачу засуджених

Україна та Аргентина домовилися про передачу засуджених

Укрінформ
Міністерства юстиції України та Аргентини підписали три міждержавних договори у галузі кримінальної юстиції.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Аргентині за результатами переговорів 6 серпня в Буенос-Айресі офіційної делегації України на чолі з міністром юстиції Павлом Петренком з міністром юстиції та прав людини Аргентинської Республіки Херманом Гаравано.

"Переговори завершилися церемонією підписання трьох міждержавних договорів у галузі кримінальної юстиції. Керівники міністерств юстиції двох країн Павло Петренко та Херман Гаравано підписали Договір про передачу засуджених осіб. Крім цього, глава делегації України спільно з т.в.о. міністра закордонних справ і віросповідань, держсекретарем Даніелєм Раймонді підписали Договір про взаємну правову допомогу у кримінальних справах та Договір про видачу правопорушників", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, до складу делегації України увійшли також перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька та посол України в Аргентині Юрій Дюдін. Аргентинську сторону за столом переговорів представляли також Державний секретар з питань юстиції Сантьяго Отаменді, керівники структурних підрозділів Мін'юсту та Антикорупційного бюро.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо сучасної ситуації в обох країнах, а також перспектив подальшої розбудови співпраці між міністерствами юстиції України та Аргентини. 

Читайте також: Мін’юст готує закон про реєстрацію проживання на початок політичного сезону

Глава української делегації окреслив запроваджені в національному законодавстві зміни у сфері призначення та звільнення суддів, а також відзначив досягнутий прогрес у розвитку системи безоплатної правової допомоги вразливим категоріям населення. 

«Україна за останні чотири роки здійснила значні трансформації у сфері юстиції, зокрема реформуванні судової системи та забезпеченні доступу до правової допомоги та захисту. У цих та інших сферах ми готові обмінюватись досвідом та ділитися кращими практиками з нашими аргентинськими колегами», - зазначив Петренко.

Фото: argentina.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-