Україна і Грузія мають стати членами НАТО - глава МЗС Латвії

Україна і Грузія мають стати членами НАТО - глава МЗС Латвії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс заявив, що зараз Україна і Грузія борються за незалежність і безпеку Європи, тому мають стати повноцінними членами НАТО.

Про це повідомляє Польське Радіо

"Те, що відбулося в Грузії в 2008 році, а потім в Україні, переконує нас в тому, що ми повинні робити все, щоб це не повторилося", - заявив він.

Читайте також: Україна в ООН закликала посилити тиск на Росію через її агресію

Також він сказав, що 10 років тому в Грузії було порушено міжнародне право і порядок, і потрібно нагадати про це світу. Окрім того, у зв’язку з російською агресією проти Грузії тоді ж Європейський Союз зробив «велику помилку».

«Дуже важливо, аби ми нагадали світу, що сталося 10 років тому, що міжнародне право і порядок були порушені», - сказав Рінкевичс.

Також міністр наголосив, що Латвія, Литва і Польща хочуть, аби Грузія та Україна стали членами НАТО.

Читайте також: Представники чотирьох країн відвідають Грузію у річницю російської агресії

Натомість міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс зазначив, що солідарність потрібна «у зв’язку з уроками, які не були вивчені». Лінкявічюс додав, що, на жаль, війна в Грузії в 2008 році «не сколихнула світ».

«Тому ми хочемо нагадати про те, що сталося. Ми повинні підтримувати фундаментальну позицію, щоб агресор виконував міжнародні зобов’язання», - сказав він.

Очільник литовської дипломатії також нагадав, що Росія нині окупує Крим. «Потрібна солідарність. Ми повинні показати нашу підтримку в Східному партнерстві», - зазначив голова МЗС Литви.

«Ми хочемо теж нагадати, що те, що сталося в Грузії, де 20% території було окуповано, не повинно повторитися тому, що іноді ми надто слабкі з нашою реакцією», - додав він.

Фото: PAP/Leszek Szymański

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-