Геращенко ініціює розгляд зняття з неї недоторканності

Геращенко ініціює розгляд зняття з неї недоторканності

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко направила до очільника парламенту Андрія Парубія заяву з вимогою розгляду на першому пленарному засіданні наступної сесії питання зняття з неї недоторканності.

Про це вона написала у Facebook.

«Я вже направила на Голову ВР заяву з вимогою на першому засіданні ВР у вересні 2018 року  першим питанням на вимогу "Батьківщини" поставити питання зняття з мене недоторканності. Другим питанням вимагатиму поставити голосування змін до Конституції щодо недоторканності всіх депутатів. Цікаво, як проголосує БЮТ», - зазначила вона.

Геращенко додала, що голова кримського осередку партії «Батьківщина» Андрій Сенченко, реагуючи на її позицію щодо необхідності продовження дії Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" виступив з ініціативою зняття з неї недоторканності.

«Нєкій Андрій Сенченко, член "Батьківщини", який жодного разу, разом з ЮВТ не був на Донбасі (як і в Криму в лютому - березні 2014) вимагає зняти з мене недоторканність і подати в суд за мою політичну позицію по Донбасу. Супер. З радістю», - написала віце-спікер.

Вона ще раз окреслила свою позицію по Донбасу, яка полягає в необхідності пролонгації дії закону про особливості місцевого самоврядування Донецької і Луганської областей для посилення переговорних позиції українських дипломатів щодо санкцій проти РФ.

Водночас Геращенко зазначила, що готова захищатись у суді в разі позбавлення її недоторканності.

«На відміну від ЮВТ, ходжу без охорони і не боюся зняття недоторканності. Сподіваюся, БЮТ проголосує в повному складі. Це буде важливий сигнал для наших американських і європейських партнерів, які зараз вмовляють нас пролонгувати цей закон. Так от - "Батьківщина" проти! А я готова до суду з Сенченком і "Батьківщиною". Вже є позови від "Беркуту" і Штепи. Тепер і "Батьківщина". Шарман», - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, раніше перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента в Мінській гуманітарній групі Ірина Геращенко повідомила, що спеціальний представник головуючого в ОБСЄ, представник в ТКГ Мартін Сайдік звернувся до керівництва Верховної Ради України стосовно терміну дії закону "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Окрім того, Геращенко підкреслила, що на першому у вересні засіданні Погоджувальної ради звернеться до лідерів фракцій з проханням провести дискусію щодо питання пролонгації закону.

Закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" був ухвалений Верховною Радою 16 вересня 2014 року, Президент підписав його 16 жовтня 2014 року, а набув чинності закон 18 жовтня 2014 року. Між тим, діяла лише стаття 1 цього закону, де йшлося про запровадження на три роки особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Геращенко дивується, чому опозиція забула про "принципову" вимогу

Інші статті цього закону, згідно з прикінцевими положеннями, діють "з дня набуття повноважень органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, обраними на позачергових виборах, проведених відповідно до Конституції України, цього та інших законів України".

10 жовтня 2017 року набув чинності закон "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", який Верховна Рада ухвалила 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-