Луценко: Зброю для плану

Луценко: Зброю для плану "Савченко-Рубана” виставили напоказ, щоб припинити жарти

Фото
Укрінформ
Для реалізації плану "Савченко-Рубана" на територію України намагались провезти два автомобілі зі зброєю.

Про це на брифінгу заявив журналістам Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо справу з двома вантажами першого і другого автомобілів. В сумі всі вони співпадають для використання в запланованому теракті. Все те, що вилучено (крім одного важкого міномета), виставлено тут, на полігоні СБУ. Ми показуємо це для того, щоб припинити жарти над цією справою. Це не смішна справа, це не політична справа. Це справа про терористичний акт проти української держави, коріння якого сягає до культивованого Москвою більшовизму в "малоросійських" душах, які готові покласти державу за свої амбіції. А також ниточки, які ведуть до вищого керівництва РФ", - заявив Луценко.

Читайте також: СБУ завершила слідство у справі Савченко і Рубана

Генпрокурор також зауважив, що в справі "Саченко-Рубан" не останню роль відіграли старші офіцери збройних сил Російської Федерації.

"Ми знаємо керівників військових частин, старших офіцерів ЗСРФ. В цих частинах завантажувався смертельний вантаж. Ще й надто, після того, як я це оприлюднив з трибуни ВР, заднім числом ці особи були переведені в інші місця ведення служби. Москва як завжди намагається замітати сліди, але військова прокуратура все чітко фіксує", - наголосив він.

Зброя для плану "Савченко-Рубан" виставили напоказ / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-