Бойко, Вілкул та Тимошенко ігнорували роботу в комітетах Ради - КВУ

Бойко, Вілкул та Тимошенко ігнорували роботу в комітетах Ради - КВУ

Інфографіка
Укрінформ
Співголови фракції "Опоблок" Юрій Бойко та Олександр Вілкул, а також голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на минулій парламентській сесії не з'явилися на жодному із засідань свої комітетів.

Згідно з дослідження КВУ, найвищі показники відвідуваності комітетів у лідерів фракцій "Блоку Петра Порошенка" Артура Герасимова та "Народного фронту" Максима Бурбака.

"За даними КВУ лідери трьох фракцій фактично ігнорують роботу в комітетах та не відвідують їх засідання. Найнижчі показники відвідуваності у Ю. Бойка, О. Вілкула, Ю. Тимошенко та О. Ляшка. За час роботи восьмої сесії Ю. Бойко, О. Вілкул та Ю. Тимошенко не взяли участі в жодному засіданні комітетів, до яких входять", - наголошується у повідомленні.

Водночас в організації зазначають: лідери фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко взяв участь лише в 33% засідань, "Самопомочі" Олег Березюк - 58%, БПП Артур Герасимов - 79%, "Народного фронту" Максим Бурбак - 92%.

Бойко є членом комітету в справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, Вілкул - комітету з питань європейської інтеграції, Тимошенко - комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

Як повідомили КВУ в апараті комітету, головою якого є член фракції ВО "Батьківщина", Юлія Тимошенко не брала участі в засіданнях "з поважних причин, пов'язаних з участю в інших заходах як голови депутатської фракції".

Олег Ляшко відвідав 4 із 12 засідань комітету з питань податкової та митної політики.

Лише трохи більше половини засідань комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування відвідав Березюк - 7 із 12.

Читайте також: Як депутати ходили на роботу: найнижчі показники відвідувань Ради

Герасимов був зареєстрований на 11 із 14 засідань комітету з питань національної безпеки і оборони. Бурбак відвідав 11 з 12 засідань комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

Відповідно до ст. 24 закону "Про статус народного депутата України" народний депутат зобов'язаний бути присутнім на засіданнях комітету, до складу якого його обрано, та брати участь у його роботі.

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада закрила восьму сесію, наступна розпочнеться 4 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-