Перше засідання Міжпарламентської асамблеї

Перше засідання Міжпарламентської асамблеї "Молдова-Україна-Грузія" пройде у вересні

Укрінформ
Перше засідання Міжпарламентської асамблеї "Республіка Молдова-Україна-Грузія" пройде в кінці вересня цього року в Тбілісі.

Про це на прес-конференції в Кишиневі заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Відомо, що рішення про створення тристоронньої міжпарламентської асамблеї "Молдова-Україна-Грузія" було прийнято під час міжнародної конференції з безпеки, яка пройшла на початку березня в Кишиневі. На початку червня в Києві була підписана і заява про створення асамблеї, а наприкінці вересня цього року в Грузії пройде і перше засідання цього міжпарламентського об'єднання", - заявив спікер.

Канду підкреслив, що молдавські парламентарі спільно зі своїми українськими і грузинськими колегами продовжать просувати інтереси трьох країн і всього регіону в цілому, у тому числі на рівні Європейського Союзу.

Читайте також: Українські і молдавські парламентарі обговорили інформаційну безпеку

Молдавський спікер нагадав у зв'язку з цим про спільний (разом зі спікерами Верховної Ради України і парламенту Грузії) візит, що відбувся в США.

Як повідомлялося, на початку червня цього року голова Верховної Ради України Андрій Парубій, спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе і голова парламенту Молдови Андріан Канду підписали в Києві заяву про створення Міжпарламентської асамблеї "Україна-Грузія-Молдова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-