Transparency International закликала Холодницького подати у відставку

Transparency International закликала Холодницького подати у відставку

Укрінформ
Міжнародна антикорупційна організація Transparency International закликала главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького подати у відставку.

В організації вважають, що звільнення Холодницкого поверне довіру до САП і "відновить активну роботу по боротьбі з корупцією в Україні", передає ТСН.

"Керівник установи є його лідером та обличчям, тому його заплямована репутація підриває довіру до інституту, який він очолює. При сформованих обставинах, TI Україна закликає Назара Холодницького подати заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Адже збереження незалежності і довіри до САП є критично важливими у процесі боротьби з корупцією в Україні", - йдеться в заяві Transparency International.

Читайте також: Дисциплінарна комісія оголосила догану Холодницькому

Раніше таку ж заяву розповсюдило Посольство США в Україні.

Повідомлення посольства з'явилося після того, як Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів рекомендувала винести догану, але не звільняти керівника САП Холодницького із займаної посади за вчинений дисциплінарний проступок.

Читайте також: Ситник прокоментував догану Холодницькому

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник має намір оскаржити рішення.

НАБУ і Генпрокуратура звинувачує керівника САП у дисциплінарних правопорушення після того, як були оприлюднені записи, зроблені в робочому кабінеті Холодницького.

Читайте також: Прокурори, які перешкоджають правосуддю, мають піти - посольство США

По словам директора НАБУ, на записах йдеться про зливі інформації про підготовлювані обшуки тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на певних посадових осіб і суди для прийняття ними певних рішень. Також було зафіксовано підбурювання свідка до давання неправдивих показань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-