Прокурори, які перешкоджають правосуддю, мають піти - посольство США

Прокурори, які перешкоджають правосуддю, мають піти - посольство США

Укрінформ
У посольстві США в Україні заявили, що в сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками і перешкоджають правосуддю, подають у відставку заради збереження репутації своєї установи та верховенства права.

Про це йдеться у повідомленні американської дипустанови у Twitter.

"У сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками і перешкоджають правосуддю, подають у відставку заради збереження репутації своєї установи та верховенства права", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер, 26 липня, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) вирішила притягнути керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани.

Читайте також: Сказав на емоціях: Холодницький готовий вибачитися за "нелітературні слова"

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-