Сказав на емоціях: Холодницький готовий вибачитися за

Сказав на емоціях: Холодницький готовий вибачитися за "нелітературні слова"

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час виступу на засіданні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів визнав неетичну поведінку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я визнаю, що в деяких критичних випадках я допустив нелітературні вислови... З приводу етики, можу погодитися. Дійсно, що коли у тебе шість відділів, і всі приходять із проблемами о 10-11 вечора, і ти на роботі сидиш, то виникають певні емоції і слова. Я перед кожним вибачився і готовий вибачитися перед кожним, кого я образив нелітературними словами", - сказав Холодницький. 

Він також зазначив, зокрема, що подекуди із записів з його кабінету були вирізані деякі фрагменти.

У свою чергу член КДКП - доповідач у справі Олександр Ковальчук зазначив, що рекомендується винести йому (Холодницькому - ред.) догану, а не звільняти.

"У діях Холодницького... наявні ознаки дисциплінарного проступку... Але інших обставин для звільнення його з посади немає", - сказав Ковальчук.

Директор НАБУ Артем Ситник під час надання пояснень заявив, що, бачить підстави для звільнення Холодницького з посади. "Ми просимо звільнення його з посади прокурора. Мені здається, що якщо залишити так як є, то подальша нормальна робота буде неможливою. Догана - це як послання: "Роби, що хочеш, буде тільки догана", - сказав Ситник.

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська підтримала цю позицію - ГПУ теж просила звільнити Холодницького.

Читайте також: Дисциплінарна комісія оголосила догану Холодницькому

Як повідомлялося, генпрокурор і директор НАБУ 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просять звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидають перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ. 

Після розподілу дисциплінарна справа щодо керівника САП потрапила до члена КДКП Олександра Ковальчука, який до обрання на цю посаду у 2017 році працював заступником декана юридичного факультету Університету ім. Шевченка. Дисциплінарна перевірка щодо Холодницького тривала два місяці, після чого була продовжена ще на один місяць.

Висновок член КДКП підготував на початку липня. 

Директор НАБУ Артем Ситник направив заперечення на цей висновок члена КДКП, який пропонує не звільнити, а винести догану керівнику САП Холодницькому.

Комісія прокурорів сьогодні, 26 липня, має вирішити, чи звільняти керівника САП Холодницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-