Палата представників США затвердила $250 мільйонів на оборону України

Палата представників США затвердила $250 мільйонів на оборону України

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу ухвалила під час голосування у четвер проект бюджету на оборонні потреби США, який передбачає виділення $250 мільйонів на допомогу у сфері безпеки для України.

Про це повідомило Посольство України в США, передає Укрінформ.

"Палата представників Конгресу США підтримала виділення 250 млн. дол. США на безпекову допомогу Україні", - зазначили в дипломатичному представництві України в Вашингтоні.

При цьому уточнюється, що допомога визначена в одному з розділів законопроекту про бюджет США на 2019 р. на потреби національної оборони.

"Сума коштів, яка виділяється Міністерству оборони США для надання безпекової допомоги Україні, визначена в обсязі 250 млн. дол. Із зазначеної суми 50 млн. дол. має бути спрямовано на летальні види озброєнь", - пише посольство.

Читайте також: Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти окупації Криму

До оборонного бюджету США включено основні положення проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”. У ньому передбачена допомога українській стороні з метою розширення можливостей захисту від кібератак. Зокрема, Державному департаменту США доручається подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямів такої взаємодії та її підтримки.

За процедурою, проект закону про “Бюджет США на 2019 р. на потреби національної оборони” має бути підтриманий на голосуванні в Сенаті та підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-