Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти окупації Криму

Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти окупації Криму

Укрінформ
Профільний комітет верхньої палати Конгресу США, який опікується питаннями зовнішньої політики, затвердив проект резолюції для голосування в Сенаті, яка засуджує спробу Москви анексувати український Крим.

Про це повідомило в четвер Посольство України в США.

"Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію, яка засуджує незаконні намагання Росії окупувати Крим", - зазначили в українському диппредставництві.

У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що "Крим є частиною суверенної території України". Крім того, наголошується, що політика США повинна полягати в протидії спробам змінити статус, демографічну карту чи політичну природу Криму.

Водночас, резолюція засуджує порушення прав людини в Криму та підкреслює правову відповідальність РФ за такі злочини протягом часу, коли триває незаконна російська окупація півострова.

Читайте також: Джемілєву передали Кримську декларацію США

Американські законодавці закликали уряд США продовжувати застосування повноважень у частині санкцій проти Росії згідно із "Законом про протидію противникам Америки через санкції" від 2017 року. Сенатори також привітали зусилля щодо заохочення ЄС до впровадження додаткових санкцій, пов’язаних з Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-