Джемілєву передали Кримську декларацію США

Джемілєву передали Кримську декларацію США

Укрінформ
Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв отримав від помічника держсекретаря США Весса Мітчелла щойно оголошену Декларацію політики США щодо Криму.

Про це повідомляє у четвер прес-служба БПП.

"Перебуваючи з візитом у Сполучених Штатах Америки, Мустафа Джемілєв, разом із послом України в США Валерієм Чалим, зустрівся з помічником державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вессом Мітчеллом, який вручив Джемілєву щойно оголошену Декларацію політики США щодо Криму", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили ухвалений документ, у якому наголошується, що "Сполучені Штати знову підтверджують свою політику щодо відмови визнання вимог Кремля із встановлення суверенітету над територією, захопленою силою всупереч міжнародному праву. Спільно з союзниками, партнерами та міжнародним співтовариством Сполучені Штати відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов’язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України".

Як зазначається, Джемілєв навів Мітчеллу актуальну інформацію про стан справ із правами людини в окупованому Криму та закликав міжнародну спільноту до більш рішучих дій щодо агресора.

Як повідомлялося, 25 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму (так звану Декларацію Помпео, на честь державного секретаря США Майка Помпео, який її підписав), в якій вказав, що не визнає анексії півострова Росією.

Читайте також: МЗС України привітало Кримську декларацію США

Уряд США прирівнює Декларацію щодо Криму до Декларації Веллеса у 1940 році, що засудила окупацію країн Балтії з боку СРСР та закріпила невизнання Америкою їх анексії.

Президент Петро Порошенко привітав заяву і подякував Адміністрації президента Дональда Трампа "за безкомпромісну позицію щодо підтримки територіальної цілісності України в міжнародно-визнаних кордонах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-